Valtteri Bottas 52 másodperces boxkiállását a Bahreini Nagydíjon a kerékanyával kapcsolatos probléma okozta – erősítette meg Xevi Pujolar, a Sauber pályamenti mérnöki vezetője.

Bottas reményei, hogy pontokat szerezzenek a 2024-es F1-es szezon nyitófutamán, akkor foszlottak szét, amikor a 30. körben kiállt kereket cserélni. A bal első kerék anyája nem akart a helyére menni. Csapattársa, Zhou Guanyu éppen a 11. helyen zárt és így lemaradt a pontszerzésről. Bottas a 19. helyen fejezte be a futamot.

Pujolar a verseny után a médiának, köztük a PlanetF1.com-os Thomas Mahernek nyilatkozva elárulta, hogy hosszas kerékcsere egy kerékanya-probléma miatt történt. Bottas 52,4 másodpercet vesztegelt a bokszban. „Volt egy olyan problémánk, hogy ki kellett cserélni a kerékanyát” – mondta Pujolar.”Ez valami, amin dolgozunk.”- árulta el.

Bottas autója a rajt után is megsérült, amikor az első kanyarban meglökte Nico Hulkenberg Haasát. Az autójának első szárnya is megsérült. A futam alatt végig sérült első szárnnyal versenyzett. A Sauber úgy döntött, nem cseréli le az első szárnyát még a lassú kerékcsere alatt sem.

„Azt hiszem, már eleget álltunk a bokszba. Egy problémára koncentráltunk. Sérült volt az első szárny, de nem volt vészes. Vesztettünk egy kicsit a teljesítményből. Rendben volt. Csere nélkül folytatjuk. Jobb volt az autón tartani. Mindenképpen meg fogjuk nézni. Minden területen azon dolgozunk, hogy mindent optimalizáljunk.”- árulta el Xevi Pujolar.