Max Verstappen édesapja foglalkozott a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner körüli válsággal. Úgy tűnik, hogy a háromszoros bajnok édesapja nem örül annak, hogy Horner-t felmentették.

Jos Verstappen úgy érzi, a Red Bull „szétszakad”, ha Christian Horner maradhat a csapatvezető és a vezérigazgatói poszton. A rendkívüli megjegyzések egy Bahreini Nagydíj hétvégéje után érkeztek, miután kiderült, hogy Horner az őt bepanaszolónak milyen WhatsApp-üzenetet küldött.

Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem és Stefano Domenicali, az F1-es vezérigazgató megbeszélést folytatott a helyzetről. Ezen a megbeszélésen Horner és a felesége is jelen volt. A RacingNews365 úgy tudja, hogy szakértők megvizsgálták az üzenetek valódiságát. Max Verstappen édesapja, Jos egyértelműen kirakná a csapatból Horner-t.

„Addig feszültség lesz a csapatban, amíg a pozíciójában maradhat. Fennáll a veszélye, hogy kettészakad a csapat. Nem mehet ez egy tovább. Ő játssza az áldozatot, amikor ő okozza a problémákat.”- jelentette ki Jos Verstappen. Horner maga tartotta hagyományos verseny utáni médiatájékoztatóját, ahol a vádakról kérdezték. Horner nem akart a helyzetről nyilatkozni.

„Nem akarom kommentálni azt, hogy kinek milyen indítékai lehetnek. A figyelmem erre a csapatra, a családomra, a feleségemre és a versenyzésre irányul. Egy hihetetlen család, egy hihetetlen feleség, egy hihetetlen csapat és mindenki a csapaton belül támogat. Arra koncentrálok, hogy a lehető legtöbb versenyt megnyerjük.”- árulta el Christian Horner.