Max Verstappen elenleg hosszú távú szerződéssel rendelkezik. Egy korábbi pilóta úgy véli, hogy ha nem oldódnak meg a Red Bull-on belüli zavargások, akkor el is hagyhatja a csapatot.

A Red Bull figyelmeztetést kapott. Ha folytatódik a belső viszály, akkor Verstappen is távozhat. A Bahreini Nagydíj során nagy hangsúlyt fektettek Christian Hornerre, miután állítólagos WhatsApp-üzenetek kiszivárogtak, melyek ő egy női alkalmazottjának küldött. A szezonnyitó előtt tisztázták a vádakat és felmentették Horner-t.

A Milton Keynes-i alakulat helyzete szombat este újabb fordulatot vett. Jos kijelentette, hogy a Red Bull „szétszakad”, ha Horner továbbra is a szerepében marad. Az ex-F1-es pilóta, Ralf Schumacher úgy véli, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy Verstappen távozik a Red Bull-tól.

” Ez sokat elmond. Azt gondolom, hogy Verstappen nem volt túl lelkes a győzelem után. A csapaton belüli feszültségnek nincs vége. Mindenkinek bocsánatot kell kérnie egymástól, vagy valakinek el kell mennie. A márkát ért kár mindenesetre óriási. Annyi zűrzavar van. El tudnám képzelni, hogy Verstappen azt mondja, hogy valami mást fog csinálni. A csapatszerkezet nagyon törékeny. Ha valami ilyesmi történik a Red Bullnál, minden nagyon gyorsan szétesik.”- jelentette ki Ralf Schumacher. Adrian Newey műszaki vezérigazgató távozásának lehetőségéről szólva Schumacher azt mondta:

„Már mindent elért, és csak csendben akar autókat építeni. Mielőtt elveszítem Neweyt és Verstappent, megpróbálnék más megoldást találni. A békének vissza kell térnie a csapatba.”- zárta gondolatát Schumacher.