A RacingNews365 információi szerint a csapatot műszaki igazgatója és aerodinamikai vezetője is lemondott. Ez később valósággá vált. Az Alpine egy sor szervezeti változást jelentett be.

Az Alpine egy sor szervezeti változást jelentett be. A technikai részlegét teljesen átszervezi. Azok a félelmek, miszerint az A524 nem haladja meg a tempót, Bahreinben beigazolódtak. Pierre Gasly és Esteban Ocon a rajtrács hátsó sorába kvalifikálta magát. Az autó túlsúlyosnak és alulteljesítménynek bizonyult.

Matt Harman műszaki igazgató és Dirk de Beer aerodinamikai igazgató lemondott, és a csapat most új, három pilléren alapuló megközelítést jelentett be műszaki vezetése terén. Számos riválishoz hasonlóak ők is úgy döntöttek, nem egy vezetőre bízzák a technikai osztály irányítását, hanem felosztják azt több – jelen esetben három – szakember között. Joe Burnell lesz a főmérnök, David Wheater az aerodinamikai részleg vezetője, Ciaron Pilbeam pedig a teljesítménymérnök. Ők mind közvetlenül a csapatvezetőnek, Bruno Faminnak jelentenek majd. Közölték azt is, hogy a motorrészleg vezetését Eric Meignanra bízzák, aki már most a 2026-os erőforrás-projektre összpontosít valamint azt is, hogy az enstone-i mérnöki csapatokat összefogó mérnökigazgató, John Woods már munkába állt.

„Úgy döntöttünk, hogy végrehajtjuk ezeket a szervezeti változtatásokat. látjuk, hogy nem tartunk ott, ahol kellene” – jelezte Famin. „Itt az ideje annak, hogy ismét előrelépjünk a dolgozók és a szervezet terén is. Új háromoszlopos rendszerre váltunk, három technikai igazgatóval. Ők mind más-más területekre szakosodtak és ez a módszer jobb együttműködést biztosít majd a műszaki részlegek között, és hozzájárul ahhoz, hogy a teljesítmény a gyárból a pályára kerüljön. Maximálisan bízom Joe, David és Ciaron képességeiben. Szorosan együtt tudnak működni a csapat és a fejlesztések érdekében. Végül szeretnék köszönetet mondani Mattnek és Dirknek az elmúlt években, a csapat érdekében végzett erőfeszítéseikért, és a legjobbakat kívánom nekik pályafutásuk következő szakaszában.”- jelentette ki Bruno Famin a Racingnews365 szakoldalnak.