A Török Nagydíj visszatérhet a Forma-1-es naptárba? Ezt majd az idő eldönti, de az FIA már tárgyalásokat folytat a török elnökkel a visszatérés lehetőségéről.

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke Recep Tayyip Erdogan elnökkel tárgyalt a Török Nagydíj esetleges visszatéréséről. A törökországi motorsportról, köztük a rali-világbajnokságról folytatott megbeszélések során több kategória is visszatérne Törökországba. Köztük az F1 is.

Az F1 naptárában utoljára 2011-ben volt jelen a Török Nagydíj. 2020-ban helyettesítő futamként visszatért. Eredetileg nem szerepelt a programban. A Ben Sulayem és Erdogan közötti tárgyalások folynak arról, hogy az F1 visszatérjen-e a naptárba.

„Öröm volt találkozni Erdogan elnökkel. Megbeszéléseink több témára is kitértek. Megbeszéltük a Forma-1 és a WRC visszatérésének lehetőségét Törökországba. Az Istanbul Park egy modern pálya, amely népszerű a versenyzők körében, míg Isztambul városa egy virágzó metropolisz, amely tárt karokkal várja a Forma-1 visszatérését.Erdogan elnök elismeri annak a gazdasági és kulturális hatásnak a fontosságát is, amelyet a világszínvonalú motorsport – a Forma-1 és a WRC – hoz az országra. „A TOSFED, a törökországi tagklubunk rengeteg tapasztalattal rendelkezik a nagy motorsport események szervezése és lebonyolítása terén. Ha sikerül megegyezni, akkor az F1 és a WRC is visszatérhet Törökországba.”- árulta el Mohammed Ben Sulayem.