A Red Bull a múlt hétvégén Bahreinben porrá alázta a mezőnyt. Max Verstappen és Sergio Perez az első két helyen fejezte be a szezonnyitó futamot.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke szerint még nincs semmi veszve. Úgy gondolja, hogy semmi sem garantálja azt a Red Bull pontversenyben való megszökését.

A Red Bull a lehető legerősebben nyitotta a 2024 évet. Kettős sikerrel zárták a nyitófutamot. Max Verstappen csapattársa Sergio Perezt több mint 22 másodperccel később, de a második helyen zárt. A Ferrarinak sikerült felállnia a dobogóra Carlos Sainz-al. Charles Leclerc a negyedik helyen végzett, annak ellenére, hogy a futam során végig fékproblémákkal küzdött. Vasseur optimista.

„24 versenyünk van. „Ha összehasonlítjuk a tavalyi évet, a szezon utolsó harmadában öt pole pozíciót szereztünk hét futamból. Ez egy nagyon hasonló szezon. Van hova fejlődnünk. Az időmérőn tudtunk a pole-ért harcolni. A gumikopás mindenki számára fejtörést okozott. Ez azt jelenti, hogy lesz más alkalmunk, hogy a pole-ból induljunk, és lesz alkalmunk versenyeket nyerni. Továbbra is nyomulni fogunk. A csapatban mindenki motivált. Nagyon elégedett vagyok azzal a lépéssel, amit a 12 hónappal ezelőttihez képest megtettünk. Továbbra is keményen dolgozunk.”- árulta el Frederic Vasseur.