Mohammed Ben Sulayem FIA elnököt is vizsgálat alá vonták. Állítólag megpróbált beavatkozni a 2023-as F1-es Szaúd-Arábiai Nagydíj eredményeibe.

A hírek szerint Mohammed Ben Sulayem FIA elnököt vizsgálják. A hírek szerint beavatkozott a Szaúd-Arábiai Nagydíj tavalyi eredményeibe. Szerette volna, ha Fernando Alonso büntetését visszavonják. A BBC Sport szerint egy bejelentő arról tájékoztatta az irányító testületet, hogy az FIA elnöke beavatkozott az Alonso-t vizsgáló testület munkájába.

Alonso a harmadik helyen végzett. A verseny után 10 másodperces időbüntetést kapott. A bokszba ezt letöltötte, de a spanyol autójához hozzáértek a büntetés eltöltése alatt, ami szabálytalan. Ezzel a kétszeres világbajnok a harmadikról a negyedikre csúszott vissza. A büntetését viszont törölték. Így visszakapta a harmadik helyet.

A bejelentő azt állította, hogy Ben Sulayem felhívta az FIA közel-keleti és észak-afrikai sportért felelős alelnökét, aki hivatalos szerepkörben volt jelen Jeddában. A bejelentő szerint Ben Sulayem telefonált, hogy Alonso büntetését tegyék semmissé. A Paolo Basarri megfelelőségi tisztviselő által írt jelentésben a bejelentő arról számolt be, hogy Ben Sulayem „úgy tett, mintha a stewardok hatályon kívül helyeznék a 10 másodperces időbüntetést. A „prettendere” olaszul azt jelenti, hogy elvárják vagy megkövetelik. Az etikai bizottság várhatóan négy-hat héten belül nyilvánosságra hozza ítéletét. A helyzetet jól ismerő forrás azt mondta a RacingNews365-nek , hogy a sportágban sokan tisztában voltak az akkori eseményekkel, de a vizsgálat megkezdéséhez szükség volt egy bejelentésre.