A Red Bullban Christian Horner és Jos Verstappen közötti hatalmi harc Max Verstappen távozásához vezet? A napokban Toto Wolff sme zárta ki, hogy a holland a Mercedesnél köt majd ki.

Idén februárban senki sem sejtette, hogy a legmeglepőbb bejelentéssel találjuk majd magukat szembe. Lewis Hamilton döntött. A brit elhagyja a Mercedest és 2025-ben a Ferrarival áll majd rajthoz. Összesen 18 évet kötött az F1-ben a német gyártóval. A hír mindenkit megdöbbentett. Egy hónap elteltével Hamilton lépése még mindig elcsépeltnek bizonyulhat, ha Jos Verstappen nem kapja meg, amit akar. Ragaszkodik ahhoz, hogy Christian Hornert eltávolítsák k a Red Bull Racing csapatfőnöki tisztségéből, és dacosan ragaszkodik az évi 8 millió fontért is.

Ha bármi kétség merült fel a Red Bull-ban jelenleg zajló háború felől, akkor Max édesapja, aki hétfőn ünnepelte 52. születésnapját, kirobbanó megjegyzésekkel fejtette ki álláspontját. A gyertyát elfújva mindenki tudja, hogy Jos Verstappen mit kívánhatott. Jos Verstappen kijelentette, hogy ha Horner nem távozik, akkor a Red Bull csapat szétszakadhat. Az egykori F1-es pilóta szerint Horner nem áldozat. Ő okozta a problémát.

Max Verstappen a múlt héten mindenkit megalázó győzelmet aratott Bahreinben. Az autója jó és ő is csúcs formában van. Ő nem szívesen hagyná el ezt a pozíciót. Édesapja másképp gondolja. Vagy Horner megy vagy ők. Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke azt javasolta Max Verstappennek, hogy nyilvánosan támogassa Hornert.

Jos Verstappen nem lesz ott a Szaúd- Arábia Nagydíjon, mivel egy Rally versenyen vesz majd részt. A kardcsörtetés így is folytatódik. Verstappen a Mercedesnél? Toto Wolff szombaton kijelentette. „Minden lehetséges”. Ennyit mondott az üggyel kapcsolatban.