Áll a bál a Red Bull-nál, de ezt már mindenki tudja. Vajon Max Verstappen ezt megelégelheti és távozhat? Helmut Marko kijelentette, hogy ha így lenne, nem állna az útjába.

A háromszoros világbajnok 22 másodperccel előbb ért célba, mint Sergio Perez a szezonnyitó Bahrein Nagydíjon. Verstappen sima győzelmet aratott. Ezt a győzelmet beárnyékolják a csapat körüli pletykák. A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy nem áll Max Verstappen útjába, ha a holland távozni szeretne.

Verstappen távozhat a Red Bull-tól?

Christian Horner csapatfőnököt felmentették minden vád alól. Ez a döntés Jos Verstappen-nek nem tetszett. A holland kijelentette. Ha ő marad, akkor fiával távozni fognak és szétszaladhat a Red Bull csapat. Helmut Marko a Red Bull táborán belüli folyamatos feszültségekről mondott pár szót:

„A belső vizsgálatok befejeződtek. Nem mondok róla többet. Ami engem illet, nem állok Max útjába, ha úgy dönt, menni akar.”- árulta el röviden Helmut Marko. Kiderült, hogy Max Verstappen milyen módon hagyhatná el az energiaitalos csapatot. A RacingNews365 értesülései szerint Max Verstappennek a Red Bull-lal kötött, rendkívül jövedelmező szerződésében menekülési záradékot is tartalmaz. Köztudott, hogy Verstappen teljesítménnyel kapcsolatos menekülési záradék is szerepel a holland szerződésében. Kiderült, hogy ha Helmut Marko távozik, akkor Verstappen is vehetné a kalapját. Ők ketten régóta szövetségesek, Verstappen tavaly Marko oldalára állt. Noha Verstappen távozása korántsem valószínű, de a záradék csak egy lehetőséget biztosít a holland számára.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a hírek szerint négyszemközt találkozott Max Verstappen menedzserével a Szaúd-Arábia Nagydíj előtt. Arról még nincs információnk, hogy ennek a találkozónak, mi lehetett a témája.