Lewis Hamilton távozik a Mercedestől. 2025-ben a Ferrari csapat versenyzője lesz. Egyes hírek szerint Sebastian Vettel is esélyes lehet a hétszeres bajnok megüresedett helyére.

Sebastian Vettel megerősítette, hogy pár SMS-t váltott a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolfffal, miután megerősítették, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol

A hétszeres Forma-1-es világbajnok a következő szezontól a Scuderia-nál fog versenyezni. Így George Russell mellett üres lesz hely a Mercedesnél. Vettel, aki a 2022-es szezon végén visszavonult, esélyesnek tartják arra, hogy visszatérjen és a Mercedes csapattal rajthoz álljon. Hamilton lépéséről kérdezték. A négyszeres bajnok a svájci Neue Zurcher Zeitungnak így nyilatkozott:

„Meglepett a döntése. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem hívott fel, de röviden SMS-t váltottunk. Úgy gondolom, hogy sokat tanultam a
versenyzés nélküli egy év alatt. Az, hogy a másik oldalon álltam, nagy hatással volt rám; sok kérdés merült fel. Egyelőre nincs aktív projekt.”- állítja Sebastian Vettel. Az F1-ből való távozása óta nem tért vissza. Saját dolgaira koncentrál. Családjával tölti az idejét. Vajon jövőre vagy a jövőben szeretne visszatérni az F1-be?

„Nem. Már akkor azt mondtam, hogy ilyen értelemben nem lesz egyértelmű a nem, mert úgy gondolom, hogy minden egy folyamat. Talán eljön az a pont, amikor azt mondom: Igen, szeretnék visszamenni. Jelenleg elég jól elvagyok az F1 nélkül. A kérdésére nincs határozott nem, de igen sem.”- zárta Vettel.