A Ferrari a Bahreini Nagydíjon dobogóval nyitotta az új Forma-1-es szezont. Charles Leclerc úgy gondolja, hogy Szaúd-Arábia trükkösebb ügy lesz. Sainz rosszullétre hivatkozva kihagyta a sajtónapot.

Charles Leclerc utalt arra, hogy a Ferrari távolabb lesz a szaúd-arábiai élmezőnytől a szezonnyitó bahreini fordulóhoz képest. A monacói pilóta legutóbb Bahreinben kéttizedmásodperccel maradt el a pole pozíciótól. A futamon fékproblémákkal küszködött. Csapattársa, Carlos Sainz azonban erős tempót diktált. Harmadik helyen zárta a Bahrein Nagydíjat.

A második futamot Szaúd-Arábiában rendezik meg. A Jeddah-i F1-es pálya nagy sebességű utcai versenypálya. Leclerc a médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozva elismerte:

„Nem hiszem, hogy ez a pálya a fő erősségünk, inkább a közepes sebességű kanyarokban voltunk erősek. Azt hiszem, Bahreinben mindig jól mentünk. Szóval szívesebben várnék még néhány versenyt, hogy meglássam, mik a gyengéink és mik az erősségeink. egyelőre még korai lenne megmondani.”- mondta Charles Leclerc.

Annak ellenére, hogy Bahreinben nem tudták felvenni a versenyt a Red Bull-al, a Ferrari nem teljesített rosszul. Frederic Vasseur csapatfőnök becslése szerint a Ferrari a Red Bull előnyének legalább 50 százalékát felszámolta. Arra a kérdésre, hogy a Ferrari felveheti-e a lépést a Red Bull-al idén, így válaszolt:

„Egyelőre nem, de úgy gondolom, hogy sokkal jobb helyen vagyunk a tavalyihoz képest. Az első futam után inkább a problémák megoldására törekedtünk, ahelyett, hogy a jövőre és a következő fejlesztésekre koncentráltunk volna. Az idei autó sokkal jobb, mint amire számítottunk.
Most a jövőbeli frissítésekre koncentrálhatunk. Jobb helyzetben vagyunk, de Max még mindig messze van.”- zárta.

Carlos Sainz-t nem tudott nyilatkozni, mivel érezte jól magát. A spanyol pilóta kihagyta a szerdai sajtó napot. Visszatért a szállodába és próbált a csütörtökre koncentrálni.