Magyar idő szerint este 18:00 órakor indult el a második edzés Szaúd-Arábiában. A második edzés fontosabb volt az elsőnél, mivel esti körülmények között edzhettek a pilóták. A verseny is ilyen körülmények között zajlik majd.

A második szabadedzés 10 perces csúszással kezdődött, mert a bokszutcában nem megfelelően volt rögzítve néhány csatornafedél. Az illetékeseknek még helyre kellett ezeket hozniuk. Az edzés elején aztán, a javarészt. Az edzés folyamán Russell a instabilitásra, Sergio Pérez pedig pattogásra panaszkodott a rádióban. Több durva feltartás is volt. Tsunoda Yuki George Russellt, Carlos Sainz Zhou-t, Lewis Hamilton pedig Logan Sargeantet hátráltatta veszélyesen. A Hamilton-Sargeant esetet például vizsgálni is fogják a versenybírók a gyakorlás utáni órákban.

Az edzés első felében a közepes gumik voltak főszerebben. A második felében pedig a lágyak is előkerültek. egyre gyorsabb köröket teljesítettek a pilóták. Alonso rögtön futott is egy 1:29-en belüli időt, amit szinte megközelíteni sem tudott senki, még a két Red Bull sem. A spanyol világbajnok ezek után nem javított, de a többiek is csak néhány tizedre zárkóztak fel mögé. A hajrához érve Russell, Verstappen, Charles Leclerc és Pérez volt hozzá képest fél másodpercen belül.

z utolsó negyed órában aztán a legtöbben visszaváltottak közepes keverékű gumikra, így lényegi változás már nem történt a sorrendet illetően.Az utolsó perceknek Hamilton volt a főszereplője, aki előbb látványosan megcsúszott, majd műszak hibát jelentett. A gyanú szerint a motorral lehet baj.

A Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje pénteken, magyar idő szerint 14:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, 18 órától jön az időmérő edzés, az 50 körös futamra pedig szombaton este, szintén magyar idő szerint 18 órától kerül majd sor.

Eredmény: