Sokan úgy gondolják, hogy Max Verstappen a Red Bullban kialakult feszült helyzet miatt távozhat a csapatból és a Mercedesszel folytathatja pályafutását. Lewis Hamilton szerint ez lehetséges.

Lewis Hamilton úgy érzi, az a figyelemre méltó döntése, hogy kiszáll a Mercedesből és csatlakozik a Ferrarihoz, azt mutatja, hogy Max Verstappen is határozhat úgy, elhagyja a Red Bull-t és a Mercedesszel folytatja. Hamilton megdöbbentette az F1-et, amikor február elején bejelentették, hogy élt a kilépési záradékkal. Elhagyja a Mercedest és a Ferrarival folytatja pályafutását. Természetesen ez csak 2025-ben valósul majd meg. A Mercedesnél megüresedett egy hely, ami az egyik legkeresettebb lett a rajtrácson. Számos név felmerült már.

A Red Bullnál történt viharos események és Jos Verstappen burkolt fenyegetése nyomán, miszerint ha Christian Hornert nem távolítják el csapatfőnöki posztjáról, akkor fiával távoznak a csapatból. A háromszoros bajnokot összehozták Mercedesszel. Hamilton szerint nem egyáltalán kizárt, hogy Verstappen a Mercedesnél köt majd ki.

„Az én lépésem megmutatta, hogy bármi lehetséges, és nagyon érdekes lesz a következő hat hónap. Nem tudok többet erről mondani. Tudom, hogy… Biztos vagyok benne, hogy Max rajta van a listán. Biztos vagyok benne, hogy le van kötve, és azt nem értem, miért hagyna el egy csapatot akkor, ha az autója jó?”- árulta el Lewis Hamilton.

Az is kétséges, hogy a Mercedes miért választaná Verstappent, tekintettel arra a feszült helyzetre, amely a csapat és a Red Bull, valamint Hamilton és Verstappen között bontakozott ki a vitatott 2021-es szezon végén. Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy a Mercedes figyelembe veszi Verstappent, azt mondta:

„Nem mondanám, hogy meglepődnék, nem. Ő egy nagyszerű pilóta. Akkoriban Max is megtette, amit tennie kellett. A sport miatt vesztettünk, nem az ő hibája volt. Én az ő helyében pontosan ugyanezt tettem volna, szóval nincs semmi probléma. Ha egy csapatot irányítasz, a legjobb pilótát szeretnéd a csapatba hozni. Szóval, megértem. Érdekes lenne látni.”- zárta.