Lewis Hamilton a Bahrein Nagydíjon az autó ülésére panaszkodott. A futam után kiderült, mi lehetett a baj. Az ülés nem tört el.

Lewis Hamilton a bahreini futamon úgy érezte, hogy eltört az ülése. Andrew Shovlin szerint az ülése „jó” volt Bahreinben. Nem volt eltörve. Hamilton később így nyilatkozott:

„Őszintén szólva, azt hiszem, fékeztem az 1-es kanyarban, aztán az ülés elmozdult, és a bal fenekem lényegében elcsúszott. Mintha az egyik felem a levegőben lett volna.”-árulta el Lewis Hamilton a futam után.

Kitartott a probléma mellett, hogy a hetedik helyen hozza haza W15-ösét, de 50 másodperccel maradt el a futamgyőztes Max Verstappentől, és négy másodperccel maradt el csapattársától, Russelltől. A Mercedes szerint Hamilton ülése „jó volt”.Shovlin ezt mondta:

„Nyilvánvalóan visszakaptuk az autót, azonnal ellenőriztük az ülést, és az ülés rendben volt. Az üléseket nyilvánvalóan úgy tervezték, hogy ki lehessen emelni baleset esetén. Végső soron a vezető tartja az ülést az autóban, aki be van kötve a biztonsági övbe. Az egyetlen dolog, amire gondolhatunk, hogy az öve laza volt. Lewis megmotdult és az ülés felemelkedett.
Nincs bizonyíték arra, hogy bármi is rossz helyen lett volna. Nem volt semmi eltörve vagy rossz helyen. Alapvetően, bár kissé kényelmetlen lehet a sofőrnek, ha nem igazán mereven helyezkednek el az autóban, az ülés meghibásodása alapvetően nem jelenti azt, hogy a vezető kilazulhat.”-árulta el Andrew Shovlin.