Max Verstappen reagált édesapja, Jos nyilvános kritikájára, amelyet a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ellen intézett. A háromszoros bajnok is elmondta véleményét.

Jos Verstappen kritikái nem sokkal a Bahrein Nagydíj után érkeztek. A szezonnyitó hétvégét nagyrészt beárnyékolták a Red Bull egyik alkalmazottjának Horner elleni vádjai. Christian Horner-t felmentették, de az ítélet után valaki egy e-mailt küldött a sajtónak, és az F1-nek is, amiben azok a képek láthatóak, amit a Red Bull csapatfőnöke a csapat női tagjának küldött.

Jos Verstappen kijelentette, hogy a Red Bull „szétszakadna”, ha Horner a pozíciójában maradhatnak. Ez a nyilatkozat sokakat meglepett, miután Max nyilvánosan támogatta a csapatfőnököt. A Szaúd-Arábia Nagydíj előtti sajtó napon Verstappen is megkérdették a kialakult helyzetről. Ő azonban a versenyre szeretne összpontosítani:

„Én vagyok a pilóta, nem tudom, mi történik a háttérben. Én azért vagyok itt, hogy a teljesítményére koncentráljak. Erre fogok koncentrálni ezen a hétvégén. Bahreinben mindenki azt mondta, hogy hagyjuk ezt. Remélhetőleg csendesebb hétvégét töltünk itt.”- árulta el Max Verstappen, aki minden bizonnyal nem szeretne „oldalt” választani. Reméli, hogy Jos és Horner között rendeződhetnek a dolgok.

„Azt hiszem, hogy édesapám is szeretné, ha rendeződnének a dolgok. Részemről nem számít, hogy az egyik vagy a másik oldalon állok. Apám fiaként furcsa lenne más oldalon állni. Én csak a teljesítmény oldalára szeretnék koncentrálni, és kevesebbet beszélni arról, hogy mit csinálunk a pályán kívül. Nem mindig értettem egyet az F1-es dolgokkal általában, és ezért jó, ha megbeszéljük a dolgokat. Lehet, hogy néha bele kell törődni abba, ami van. Így működik ez. Apám nagyon szókimondó. Nem tartja meg a véleményét, az biztos.”- árulta el Max Verstappen.