Charles Leclerc a szezonnyitó Bahrein Nagydíj rajtja után fékproblémákkal küszködött. A csapat bízik abban, hogy a Szaúd-Arábiában bevezetett javítások megoldják a problémát.

A Ferrari még nem azonosította teljesen a fékproblémák okát, amelyek Charles Leclercet és Carlos Sainzot érintették a Bahreini Nagydíjon. Leclerc folyamatosan elfékezte magát a Bahrein Nagydíj első köreiben. A második helyről visszaesett az ötödik helyre. A bal és jobb féke között 100 fok különbség volt. A Ferrari és a fékbeszállító Brembo is abban bízik, hogy a helyzet anomália volt. Paolo Filisetti úgy véli, a problémák kiváltó oka akár a hűtőcsatornák kialakításában is lehet.

„Vizsgáljuk a probléma okát, de két futam között most csak egy hét volt. Még annyi sem. Pár nap telt el Bahrein óta. A gyár nagyon messze van. Annyi vizsgálatot végeztünk, amennyit csak tudtunk. Nagyjából már a végén járunk. Szaúd-Arábiában eddig nem volt problémánk. Úgyhogy azt, hiszem, megoldottuk. De a probléma okát még mindig nem tudjuk. Végrehajtottunk néhány változtatást, ami azt jelenti, hogy nem lesz probléma.”- árulta el Jock Clear vezető teljesítménymérnök.