Lewis Hamilton csütörtöki napja nem sikerült valami fényesre. Az első edzésen motor problémákkal szembesült, délután pedig majdnem összeütközött Sargeant Williamsével. Az esetet vizsgálat alá vonták.

A hétszeres Forma-1-es bajnok a 10-es kanyarban lassan haladt. Megpróbált kitérni Carlos Sainz útjából. Ekkor érkezett Sargeant nagy sebességgel. Az amerikai pilóta reakciójának köszönhető, hogy nem lett belőle hatalmas baleset. Elrántotta a kormányt. Így nem ütközött össze a Mercedes pilótával. Miután a versenyfelügyelők vizsgálat alá vonták, úgy döntöttek, hogy nem Hamiltont, hanem a Mercedest büntetik meg. Lewis Hamiltont figyelmeztették, a Mercedest pedig 15 000 eurós pénzbírsággal sújtották

A jelentésben ez állt: „A felügyelők meghallgatták a 44-es autó vezetőjét (Lewis Hamilton), a 2-es autó vezetőjét (Logan Sargeant), a csapat képviselőit, és áttekintették a videofelvételeket, rádióbeszélgetéseket annak érdekében, hogy a 44-es autó akadályozta-e a 2-es autót a 11-es kanyarban. A 2-es autó pilótájának nagyszerű reakciót kellett végrehajtania annak érdekében, hogy elkerülje a balesetet. Le kellett mennie a pályáról, hogy elkerülje a balesetet. Miután meghallgattuk a csapatrádiót, világossá vált számunkra, hogy a 44-es autó pilótáját a csapata nem figyelmeztette arra, hogy a 2-es autó gyorsan közeledik. Ez kudarc volt a csapat részéről, különös tekintettel a pályán tapasztalható sebességekre. A pilóta figyelmeztetésben részesült. A csapatot 15 000 eurós bírságot szabunk ki.”

Lewis Hamilton az edzés után nyilatkozva a következőket mondta: „Nehéz nap volt, és egyszerűen nem bíztam az autó hátuljában. Az autón sokat dolgoztunk, de a probléma megmaradt. Szóval elég sokat küzdöttem. Volt néhány igazán nagy pillanatom odakint. Nagy sebességeknél teljesen hinni kell az autó hátsó részében, de ez még nincs meg. Át kell néznünk az adatokat. George sokkal elégedettebb volt az autóval. Különböző irányokba mentünk, hogy különböző dolgokat próbáljunk ki. Ha az autóm hátulja stabil lesz, akkor már elégedett leszek.”- árulta el Lewis Hamilton.