Magyar idö szerint délután 14:30 perckor indult el a harmadik szabadedzés, ami piros zászlóval ért véget. Max Verstappen végzett az élen. Charles Leclerc a második helyen zárt.

A harmadik edzést egy bejelentéssel kezdődött. Carlos Sainz nem tud részt venni a Szaúd-Arábia Nagydíj hétvégéjén. A spanyol pilóta végbélgyulladástól szenvedett és műteni kellett. Ami az edzést illeti. Bottas és Bearman ment ki a pályára, a fiatal brit a harmadik körén 1:30.2-t futott és az élre állt, bár a körébe egy kis hiba is becsúszott. Negyed óta elteltével Hamilton, Bearman, Russell, Bottas, Csou volt a sorrend.

Eleinte nem volt nagy forgalom a pályán. Pár perccel később jöttek az erősebb idők is, Leclerc 1:29.2-t futott a közepes gumikon, míg Verstappen a lágyakon ment 1:28.4-et, így 8 tizedes előnnyel állt az élre. Sargeant az FP1-hez hasonlóan ismét kicsit eltalálta a falat, ami miatt a garázsban kell várakoznia, amíg a Williams megszerelte a kormányművét.

Verstappen arra gyanakodott, hogy 20 perccel az edzés előtt eltalálta a falat. Stroll-t Gasly feltartása miatt vizsgálták, de végül nem osztottak büntetést a kanadainak. Verstappen nem javított, de az 1:28.4-es idejével az élen maradt, Leclerc 2 tizeden belül végzett a hollandhoz képest, majd Perez, Russell, Norris, Alonso, Stroll, Piastri, Hamilton és Bearman következett. Magyar idő szerint 18:00 órakor folytatódik az F1 programja. Ekkor kezdődik majd az időmérő edzés.

Eredmény Facebook oldalunkon