Magyar idő szerint péntek este 18:00 órakor kezdődött Szaúd-Arábiában az időmérő. Lámpafényes körülmények között küzdhettek meg a pilóták

Elkezdődött a 18 perces Q1, a mezőny jó része a bokszutca kijáratánál várta a pillanatot. Az első körök után a két Aston Martin állt az élen, közéjük Leclerc fért be. Öt autó még mindig kivárt. A Mercedesek nagy lemaradásban voltak, de Russell és Hamilton is közepes keverékű gumikon próbálkozott, ami magyarázzott mindezt. Nyolc perc után a két Mclaren állt az élen.
Verstappen az első gyors körével átvette a vezetést, 0,177 ezred az előnye a második Leclerc előtt. Russellt vizsgálat alá vonták, amiért a vonalat keresztezve hajtott be a bokszutcába. A Q1 végén Zhou, Bottas, Ocon, Gasly és Sargeant esett ki.

A Ferrari újoncát is vizsgálat alá vonták. Túl lassan halad a pályán. Nem kellett sokat várni a piros zászlóra. Hülkenberg autója megadta magát. Rossz helyen állt meg. Megszakították az idömérőt. Öt perc után mindenki a pályára hajtott. A Mclaren a bokszban maradt. Bearman, Magnussen, Ricciardo, Albon, Hülkenberg volt kieső helyen. A Q2 végén Hülkenberg mellett Albon, Magnussen és Ricciardo búcsúzott, valamint a körébe belehibázó Bearmannek sem sikerült a továbbjutás.0,036 ezreden múlott.

A szabadedzések alapján Leclerc, Pérez és Alonso is esélyes lehet a pole-ra. Jött a Q3. Verstappen hagyta el utoljára a bokszutcát, de ő is az első percben pályára hajtott. A mezőny egyik fele új, a másik fele használt lágyakon kezdte a Q3-at. Előbbi kategóriába tartozott Verstappen, aki 39 ezreddel meg is döntötte Hamilton 2021-es, 1:27,511-es körrekordját. Mögötte Pérez, Alonso, Leclerc, Russell, Piastri, Norris, Stroll, Hamilton és Tsunoda volt a sorrend. Az utolsó 3 percben Verstappen, Pérez volt a sorrend. At utosó percben Leclerc javított és a második helyre ugrott. Verstappen nyerte az időméröt. Öt Leclerc, Pérez és Alonso követte.

Eredmény később