Lewis Hamilton azt mondta, hogy Szaúd-Arábiában visszatért a Mercedes pattogása. Figyelmeztette a Mercedest. A brit javulásra szólította fel csapatát.

Hamilton utolsó szezonja a Mercedesszel nem indult jól Bahreinben. A motorhőmérséklet problémái mind őt, mind csapattársát, George Russell-t megzavarták. Hamilton a Szaúd-Arábiai Nagydíjra indulva a jobb szereplésben reménykedett. Hamilton csak a nyolcadik helyet szerezte meg a pénteki időmérőn. Egy másodperccel elmaradva a pole-siker Max Verstappen idejétől. Csapattársa ismét előrébb végzett. Russell a negyedik a hetedik helyet szerezte meg.

A Mercedes teljesen átalakított versenygéppel vágott neki a 2024-es évnek. Megpróbálták felszámolni a problémákat annak érdekében, hogy újra a bajnoki címért harcolhassanak. Eddig ez nem sikerült. Hamilton azt állította, hogy a Mercedes pattogása visszatért. Ez a jelenség az időmérőn is sújtotta őt. Felszólította a Mercedest. A brit kérte csapatát, hogy ezt küszöböljék ki. Arra a Sky F1 kérdésére, hogy mennyire volt nehéz egy jó kört összerakni a W15-ös versenygéppel, Hamilton így válaszolt:

„Úgy értem, ez hasonló a korábbi évekhez. Annyi eleme van ennek az autónak, amelyek jobbak. A 6-os, 7-es, 8-as, 9-es, 10-es kanyarokban tapasztalt pattogás hátráltat bennünket. Szerintem George is érezte ezt. Ez olyasmi, amit nem tudtak megjavítani egyik napról a másikra. Szombaton jobban éreztem magam az autóban. Visszatért az önbizalmam, de az időmérőn újra előjött a pattogás. George nagyszerű munkát végzett. Sokkal kényelmesebben vezeti az autót. Lehajtott fejjel dolgozunk tovább. A problémát próbáltam a csapattal együtt megoldni. Minden beállítási változtatást kipróbáltunk, nem tudunk megszabadulni tőle. Nehéz megmagyarázni, de volt néhány pattogásunk Bahreinben is, de közel sem olyan intenzív, mint itt. Az első szektorban elég nagy a sebesség. A nagy oldalirányú terhelés és a pattogás valóban eléggé ellensúlyozza az autót. Képzed el, hogy az autód 270-es tempónál pattog. Max 6., 7., 8. kanyarig teljesen stabilan vezeti az autóját. Ez az, amit nekünk is el kell érni. Ezt ki kell javítani. Három éve ezen dolgozunk. Meg kell oldalunk.”- árulta el Lewis Hamilton.