A Ferrari pilótája a rajtrács második helyéről várhatja majd a Szaúd-Arábia Nagydíj rajtját. Max Verstappen szerezte meg ismét a pole-t. Leclerc szerint a Ferrari kvalifikációs kísérlete kudarcot vallott.

Charles Leclerc szerint a Ferrari kísérlete nem működött a Szaúd-Arábia Nagydíj időmérőjén. Leclerc az első sorban kvalifikálta magát. A monacói pilóta a második helyről várhatja a szombati futamot.

A Ferrari pilótája első próbálkozásra 0,800 másodperccel maradt le Verstappen idejétől. A Ferrari ezt a második kísérletre 0,319 másodpercre tudta lecsökkenteni. Leclerc ezt annak tulajdonította, hogy a Ferrari más stratégiát próbált kidolgozni a Q3 első kísérlete után.

„A Q3 első körében valami mással próbálkoztunk. Ez nem jött össze, majd a második körben mindent összeraktam. Ez volt az, ami ma az autóban volt, szóval nagyon elégedett vagyok a körrel, csak kár, hogy az időmérőn kicsit távolabb vagyunk, mint reméltük. Remélem, hogy a versenyen meglephetjük a Red Bull-t. Előrelépést tettünk a tavalyi évhez képest, kényelmesebben éreztem magam az autóban. A versenyen is jobb helyzetben vagyunk. Csak magunkra kell koncentrálnunk, és nyilvánvalóan nem tudjuk lecserélni az autót a versenyre, ezért megpróbálunk mindent optimalizálni, és meglátjuk, mit tehetünk. Először is remélem, hogy Carlos gyorsan felépül, de Oliver hihetetlen munkát végzett. Folyamatosan gyorsult. Jól vezette az autót. Szóval ez jó. Örülök neki. Számára ez egy különleges nap volt.”- árulta el Charles Leclerc.