A Ferrari beállója pontokat szerzett a debütáló szaúd-arábiai versenyén. Még a hétszeres bajnok, Lewis Hamilton is megdicsérte a Ferrari tartalékos pilótáját.

Oliver Bearman-t dicsérte Lewis Hamilton és a verseny után segített neki az autóból is kiszállni. A brit fiatal pilóta egy szabadedzést teljesített, majd az időmérőn a 11. helyet szerezte meg. A versenyen a hetedik helyen intették le, ami első versenye volt az F1-ben. A brit pilóta pontot szerzett a Ferrarival. 68. pilóta, aki pontot szerzett debütáláskor. Oliver Bearman a következőket mondta:

„Elég fiatal vagyok, szóval ez klassz. Úgy nőttem fel, hogy néztem, ahogy ezek a srácok harcolnak, de én nem lehettem itt. Örülök, hogy szombaton versenyezhettem velük. Öröm volt, hogy megkaptam ezt az elismerést. Lewis alapvetően segített kiszállni az autóból. Kicsit nehéz volt. A futam fizikailag megterhelő volt. A szezon egyik leggyorsabb pályája és itt hat a pilótára a legtöbb G-es erő. Meglepő módon nem voltam feszült. Ez ugyanolyan volt, mint bármely más verseny. Az F2-höz képest kicsit más volt a protokoll. Ha kigyulladnak a lámpák, akkor csak arra koncentrálsz, ami körülötted van. Úgy gondolom, hogy jó munkát végeztünk.”- árulta el Oliver Bearman.