Helmut Marko Red Bull tanácsadója nyilatkozott a Szaúd-Arábia Nagydíj szombati versenye után, ahol a csapat újabb kettős sikert könyvelhetett el.

Helmut Marko elismerte, hogy a Red Bull uralma a Szaúd-Arábia Nagydíjon „nem volt szép” a rajongók számára, mivel idén simán behúzták a második kettős győzelmet. Max Verstappen a második győzelmét szerezte Jeddah-ban. Sergio Perez pedig a pódium második fokára állhatott fel. Leclerc viszont elvitte a gyors körért járó egy pontot. A Red Bullnak ez a 23. győzelme a 2023-as év eleje óta. Helmut Marko a rajongókkal együtt érez.

„Az autó minden szinten jó volt, a gumikopás rendben volt, bár nem volt túl szép a nézők számára, de mi domináltunk. Jó verseny volt Perez, viszonylag gyorsan megelőzte Leclercet, majd öt másodperces különbséget alakított ki. Ezek után ugyanazokat a köridőket autózta, mint Max, szóval nagyon elégedettek vagyunk. Hála istennek nem volt Safety Car a futam végén. Ettől még tartottunk. Daniel megforgott és fenyegetett ez a veszély. Ha bejön a biztonsági autó, akkor a második helyünket elvesztettük volna.”- jelentette ki Helmut Marko.