A spanyol pilóta vakbélgyulladás miatt kihagyta a Szaúd-Arábia Nagydíjat. Vajon mikor térhet vissza a csapatához és a versenyzéshez Carlos Sainz?

Frederic Vasseur nem biztos abban, hogy Carlos Sainz a következő futamon, Ausztráliában már autóba ülhet. A Ferrari pilótája a 3. szabadedzés előtt rosszul érezte magát és nem tudott autóba ülni. Vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála és műteni kellett. Helyére Oliver Bearman érkezett, aki lenyűgöző teljesítményt nyújtott. A 11. helyről felkapaszkodott és a hetedik helyen intették le a szombati futamon. Ő lett a 68. pilóta, aki pontot szerzett első nagydíján.

A következő futam csak a március 22-24 között kerül majd sor, Ausztráliában. Vasseur óvatosan nyilatkozik Sainz visszatéréséről. Alex Albon már átment egy ilyenen. 2022-ben az Olasz Nagydíjat hagyta ki. A thai-brit pilótánál is vakbélgyulladást állapítotak meg és műteni is kellett. Két héttel később már Szingapúrban rajthoz állt. Vasseur szerint Sainz-nak pihennie kell, mielőtt döntést hozna:

„A hétvége elején furcsa helyzet állt elő. Meg voltunk győződve arról, hogy ételmérgezésről van szó, de csütörtökön sokat küzdött mindkét edzésen. Lázas volt és fáj a gyomra. Meg volt győződve arról, hogy másnap sokkal jobb lesz. Felhívott péntek reggel, és azt mondta, hogy kihagyja a harmadik edzést. Az időmérőn már biztosan ott lesz. 11:30 perckor már a kórházban volt. Látszott, hogy a dolgok nem jó irányba mennek. Nem emlékszem pontosan mikor szóltunk Oliver-nek, hogy jöjjön. Amint az orvos tájékoztatott, hogy Calors nem lehet itt, úgy döntöttünk, hogy Olivert ültetjük az autóba. Köszönöm a dzsiddai kórháznak és mindenkinek a gyors munkáját. Carlos-t már szombat reggel meglátogathattam. Ez egy gyors beavatkozás volt. Most már Melbourbe-re koncentrálunk. Carlos egy hetet pihen. Aztán meglátjuk, tudja-e vállalni a következő futamot. Nem akarok kapkodni vagy ilyesmi.”- árulta el Frederic Vasseur.