Fernando Alonso az ötödik helyen végzett Szaúd-Arábiában. A spanyol pilóta több olyan versenyzőt maga mögött tartott, akinek versenygépe talán jobb, mint az Aston Martin.

Alonso az ötödik helyet szerezte meg Dzsiddában. Megelőzve mindkét Mercedes- pilótát, Oliver Bearman-t, aki Sainz helyettesítette valamint Lando Norris-t is. Az Aston Martin nem kezdte olyan erősen a 2024-es évet, mint ’23-ban, de szilárd helyük van a középmezőnyben. Alonso bízik abban, hogy a fejlesztések még javíthatnak majd az autón.

„”Határozottan elégedett vagyok a versenyeredménnyel. Két Mercedes, egy Ferrari és egy Mclaren előtt végeztünk. Ez a maximum, amit jelenleg kívánhatunk. Láttuk a versenyen, hogy még mindig hiányzik két-három tized a Mercedeshez és a McLarenhez képest. A Red Bull és a Ferrari kicsit messzebb van az időmérőn, de a mezőny nagy része közel van. Tovább kell dolgoznunk a versenytempón. Amikor George megelőzte Nico-t, akkor azt mondtam:’Oké, ez nehéz verseny lesz”, de George-ot magunk mögött tudtuk tartani az egész versenyen. Még mindig hiányzik egy-két tized, de azon dolgozunk, hogy ezt ledolgozzuk. Szép kihívás. Érdekes szezon lesz.”- árulta el Fernando Alonso.