Lewis Hamitlon és a Mercedes ismét olyan futamon van túl, amit szeretne gyorsan elfelejteni. Szaúd-Arábiában sem tudtak jobban, teljesíteni.

Lewis Hamilton a Mercedesnek „nagy változtatásokat” kell végrehajtania a W15-ösön. A brit úgy érezte, hogy a riválisok más kategóriában versenyeztek a Szaúd-Arábiai Nagydíjon. A hétszeres világbajnok a kilencedik helyen végzett a Jeddah Corniche Circuit versenyen. Szerinte a stratégiájuk sem volt jó. Ebben is kudarcot vallottak. Hamilton az utolsó körökben Lando Norris-t üldözte, de megelőzni nem tudta. A brit pilóta a a Sky Sports F1- nek nyilatkozva a következőket mondta:

„Az autó viszonylag jó alacsonyabb sebességnél. Nem rossz a közepes tempón sem. Nagy sebességénél az autó rossz. Olyan volt, mintha egy másik kategóriához tartoztam volna. Az biztos, hogy frusztráló, hogy három egymást követő évben szinte ugyanabban a helyzetben vagyok. Ez nehéz, de lehajtott fejjel dolgozunk tovább. Tudom, hogy a gyárban mindenki olyan keményen dolgozik, amennyire csak tud.”Határozottan nagy változtatásokat kell végrehajtanunk. Talán nem hajtottunk végre elég nagy változtatásokat. Ha megnézzük az előttünk álló három csapatot, még mindig más elképzeléseik vannak bizonyos területeken. Szóval, a teljesítményen még sokat kell dolgozunk, az biztos.”- árulta el Lewis Hamilton.