Kevin Magnussen csapatjátékos volt a Szaúd-Arábia Nagydíjon. Segített a Haas-nak pontot szerezni, miután ő két 10 másodperces büntetést kapott.

Kevin Magnussen azt állította, hogy a Szaúd-Arábiai Nagydíjon kapott büntetései elég szigorúak voltak. Magnussen két 10 másodperces büntetést kapott, amelyek közül az elsőt azután kapta, hogy a 4-es kanyarban kapcsolatba ütközött Alex Albonnal. A felügyelők úgy döntöttek, hogy Magnussennek három büntetőpontot is adnak az ütközésért.

Magnussen nem sokkal később megelőzte Yuki Tsunoda-t. Az előzés úgy sikerült, hogy a Haas négy kereke a fehér vonal mögött volt. Magnussen nem adta vissza a pozíciót. A dán maga mögött tartotta a riválisokat és így Nico Hülkenberg simán kiállhatott a bokszba kereket cserélni. A német pilóta a 10. helyen zárt és így szerzett csapatának egy pontot. Yuki Tsunoda szerint ez a stratégia nem volt tisztességes, de elismerését fejezte ki Magnussennek a kitartó erőfeszítéséért. Magnussen szerint a büntetések szigorúak voltak.

„Az első büntetésem azért kaptam, mert ütköztem Alex-al, de nem volt szándékos. A másodikat pedig azért, mert a pályán kívül előztem meg Yuki-t. A szabály, az szabály, de nem értek egyet a büntetéssel. Legalább tudtam segíteni a csapatnak abban, hogy rést alakítsanak ki. Nico így pontot tudott. Ő volt az első pilóta, akit a felügyelők szigorúbb büntetései sújtottak idén.

„Megpróbáltam a fehér vonalakon belül tartani, de nem sikerült. Tudom, hogy jobb munkát kell végeznem, hogy elkerüljem ezeket a büntetéseket. Általában nem kapok túl sokat belőlük, de ma kettőt kaptam. Ezen a téren nem volt jó napunk.”- zárta.