Daniel Ricciardo régóta beszélt arról az álmáról, hogy visszatérjen a mezőny élére a korábbi Red Bull csapatával, mielőtt visszavonulna a Forma-1-ből. Szaúd-Arábiában nyújtott teljesítménye azonban megmutatta, hogy még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy ez az álma valóra váljon.

A 2024-es Forma-1-es szezon kezdete előtt Daniel Ricciardo azt jósolta, hogy a Red Bull/RB együttműködés szókimondó kritikusai a bahreini nyitókör után „megnyugodnak”, amikor kiderült csapata igazi tempója. Ricciardo előrejelzése ésszerűnek tűnt a második szaúd-arábiai futam után is. Az ausztrál gyenge teljesítményről többen beszéltek már a paddockban.

Kezdettől fogva nehéz hétvége volt az RB csapatának. Ricciardo és csapattársa, Yuki Tsunoda is kérdésekkel szembesült. Az RB versenygépéből hiányzik a tempó. A pénteki időmérő második szakaszában Ricciardo fél másodperccel lassabb kört teljesített, mint Tsunoda. Ricciardo kiesett. Tsunoda bejutott a Q3-ba. Ricciardo a versenyen sem tudott javulni. Inkább visszafelé lépkedett. Tsunoda a verseny után kijelentette, hogy nehéz az autóból a maximumot kihozni. Ricciardo a következőket mondta:

„Azért maradok optimista, mert tudom, hogy hibáztunk. Jó autóval minden máshogy alakulna. Mind a három nap rossz volt, de nem akarom, hogy ez rombolja az önbizalmam. Nem úgy indult az évünk, ahogy szerettük volna. Ez a második futam volt, és Melbourne következő verseny. Szerintem ezt a hétvégét nyilván a hátam mögött hagyom. Rajtam is múlik, hogy megtaláljam a problémákat. Tudom, hogy a csapat is ezt akarja.”- árulta el Daniel Ricciardo.

A 34 éves pilóta a tavalyi szezonban kijelentette, hogy végső vágya, hogy visszatérjen a Red Bull-hoz. Ott szeretné befejezni karrierjét. A visszatérés jelenleg túl messzinek tűnik. Ricciardo-nak az a dolga, hogy meggyőzzön mindenkit arról, hogy a McLarennél vívott küzdelmei nem egyszeriek voltak. Egyszeri esetről volt szó. A hétvégi futam azonban nagyban hasonlított a Mclaren-nél töltött szenvedős éveire.