Max Verstappen könnyedén nyerte meg a 2024-es szezon nyitó két futamát a Red Bullnál kibontakozó drámák ellenére. Vajon a Red Bull kulcs emberei távoznak a csapatból?

A Red Bull motorsport tanácsadóját, Helmut Marko-t lenyűgözte az, hogy Max Verstappen mennyire nyugodt tudott maradni a csapaton belüli viszály ellenére is. A Red Bull cspaaton belüli feszültsége februárban kezdődött. Christian Horner ellen vizsgálat indult. A szezonnyitó futam előtt feltemették, de voltak olyanok, akik ebbe nem nyugodtak bele. Helmut Marko is a csaptban marad. Így Verstappen távozásának híre is alábbhagyott.

„A nyugalom azonban még nem tért vissza a Red Bull-hoz.”- mondta Helmut Marko a a De Telegraaffal folytatott beszélgetésben. „Remélem, hogy a lehető leghamarabb megoldódik. Nem ez volt a legszebb időszakunk. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy segítsünk Max-nak nyerni, és biztosítsuk, hogy minden idők talán legsikeresebb versenyzője legyen. Ami engem illet….Már a tavalyi szezon végén gondolkodtam a távozáson. Szerintem gondolnunk kell a csapatalapító Dietrich Mateschitzre és az ő örökségére is. Az ötleteire és arra, hogy hova vittek minket. Ezt neki köszönhetjük.”- árulta el Helmut Marko.