Frusztrálóan indult a szezon Lewis Hamilton számára. Két futam alatt még a legjobb hatban sem tudott végezni. David Coulthard szerint „lelkileg” már a Ferrarinál van.

Hamilton utolsó szezonját tölti a Mercedesnél. Attól a csapattól távozik, ahol hat világbajnoki címet szerzett. 2025-től Hamilton a Ferrari pilótája lesz. A hír már akkor hivatalossá vált, mielőtt a szezon elkezdődött volna. Hamilton tavaly még arról beszélt, hogy 100 százalékban a Mercedes elkötelezettje.

Egy durva szezonnyitó futamot élhetett át, ahol vereséget szenvedett csapattársától, George Russelltől az időmérőn, a verseny napján a Bahreiniben és Szaúd-Arábia Nagydíjon is. Hamilton sürgette csapatát, hogy oldják meg a pattogást. Coulthard szerint úgy tűnik, Hamilton agya már a Ferrari következő fejezetére koncentrál.

„Egyszerűen nem volt kiegyezve ezzel az autóval. Láthatod, hogy George mennyivel gyorsabb. Érezhető, hogy Lewis hátrább van. Amint meglesz a teljesítmény, Lewis is teljesíteni fog. Úgy döntött, hogy a Ferrarival folytatja. Úgy tűnik, hogy mentálisan már ott van.” mondta David Coulthard.