Lewis Hamilton utolsó Mercedesnél töltött éve sem úgy indult, ahogy szerette volna. A brit pilóta eddig nem tudott küzdeni a dobogós helyekért sem. A hétszeres bajnok nem tartja ezt szórakoztatónak.

A 2023-as szezon után a Mercedes abban reménykedett, hogy egy új autót építve 2024-ben majd visszatérhetnek az élmezőnybe. Ez nem sikerült, hsizen Hamilton-nak két futam alatt még a legjobb hatban sem sikerült végeznie. A fedélzeti felvételek a Szaúd-Arábia Nagydíj végén azt mutatták, hogy Hamilton nem tudott lépést tartani Lando Norrisszal. Hamilton azt mondta neki, hogy jól érzi magát a Szaúd-Arábiában.

„Nem mondanám, hogy jól szórakozom. A kilencedik helyért versenyzem, szóval ezt biztosan nem mondhatom. A kilencedik helyezés semmiképpen sem szórakoztató. A versenyzést magát élvezem. Kihoztam mindent az autóból, amit csak tudtam. Sajnos hiányzott a teljesítmény. Aki csak tudott, megelőzött. Volt pozitívum is. Alacsony sebességén jó az autó. Még mindig van min dolgozunk.”- árulta el Lewis Hamilton.