Olasz lapok infomációi szerint a Ferrari újabb kísérletet tesz a Red Bull tervezőzsenijének, Adrian Neweynak a szerződtetésére. Ki akarja használni a bikásoknál kialakuló belviszályt, miközben kész mindent megadni a rutinos tervezőért.

A sajtóban sokszor felmerült már, hogy a Ferrari el akarja csábítani Adrian Neweyt az elismert tervezőmérnök éppen aktuális csapatától. Jelenleg a Red Bull-tól. Eddig nem jártak sikerrel. Egy időben úgy tűnt, hogy le is mondtak a szerződtetéséről.

Egyre több forrás írt arról, inkább a mellette dolgozó szakemberek szerződtetésére állnak rá. Kisebb, nagyobb sikerrel. Legutóbb a Gazzetta dello Sport írt arról, hogy jelenleg négy szakembert „vettek célkeresztbe”, akik kiemelten fontos posztokon dolgoznak a technikai részlegen belül.

Egy másik olasz lap úgy tudja, hogy a Ferrari újra megpróbálkozik Newey szerződtetésével. Az időpont ideális lehet, ugyanis a Red Bull- nál áll a bál. Hatalmi harc zajlik. Newey pedig híresen apolitikus. Nem véletlen, hogy a jelenlegi üggyel kapcsolatban sem foglalt még állást egyértelműen.

John Elkann, a Ferrari elnöke állítólag kész a szakember minden kívánságát teljesíteni. Állítólag egy szimbolikus, üres csekkel (aminek jelentése egyértelmű, bármekkora fizetést készek ajánlani számára) „bombázzák” majd.

Ezen felül belemennének abba is, hogy Newey hazájából, az Egyesült Királyságból dolgozzon. Noha ez a legutóbbi esetben, John Barnarddal nem jött be a csapatnak, az elmúlt években változott már annyit a vállalati kultúra és a kommunikációs technikai, hogy készen állnak arra, hogy „távolról” működjenek együtt az Olaszországba költözéstől mindig is ódzkodó Neweyval.

Elkann irányítása alatt a Ferrari egyébként is belehúzott a „szakembervadászatba”: Loic Serrát már megszerezték, sajtóhírek szerint Jérome d’Ambrosio is hozzájuk tart a Mercedestől, miközben számos Red Bull-mérnökkel tárgyalnak. Versenyzőfronton megszerezték a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont 2025-re.