Az elmúlt napokban felerősödtek azok a pletykák, amelyek szerint Adrian Newey távozni készül a Red Bulltól. A PlanetF1.com úgy tudja, hogy ezek a pletykák pontatlanok.

A Red Bull Racingen belüli nagy a feszültség azóta, hogy az anyavállalat ejtette a Christian Hornerrel kapcsolatos vádakat és felmentette a a csapatfőnököt. Ez rengeteg találgatást eredményezett. Beleértve Max Verstappen és Adrian Newey távozását is. Szaúd-Arábiában az is felmerült, hogy Helmut Marko-t is felfüggesztik. Ez oda vezetett, hogy Max Verstappen nagyon nyilvános nyilatkozatokat tett Markó iránti hűségéről. A holland kijelentette, hogy ha Helmut Marko távozik, akkor ő is.

Marko pénteken érkezett meg a paddockba a Red Bull GmbH vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff kíséretében. Kijelentette, hogy ő nem hagyja el a csapatot. Így Verstappen is marad ott, ahol van. A pletykák arról is szóltak, hogy Newey elégedetlen a csapaton belüli zűrzavarral. Még a Ferrarival is összehozták, ahol annyit kereshetnem, amennyit csak szeretne. Még a Mercedes is szóba jöhetne, ha nagyon Angliában akarna maradni.

A PlanetF1.com forrásai azonban azt mondták, hogy a Red Bull-on számít Newey-ra. Nem hiszik, hogy más csapat felé kacsingatna. Newey jelenleg az RB17-es projekten dolgozik. Nem tervezi, hogy részt vesz a közelgő Ausztrál Nagydíjon, de a Red Bull megerősítette a PlanetF1.com-nak, hogy a Japán Nagydíjon már a helyszínen lehet.

A hírek szerint a Newey szervezeten belüli elégedetlenségéről szóló pletykák fel vannak fújva, mivel az angol mérnök új, hosszú távú szerződést írt alá a Red Bull-al, amit tavaly májusban írtak alá. Mivel a pályán kívüli zavarok elterelték a figyelmet a Red Bull domináns szezonkezdetéről két egymást követő 1-2-es eredménnyel, Christian Horner csapatfőnök megpróbált egy vonalat húzni, hogy véget vessen a csapatot két hónapja borító drámáknak

„Úgy gondolom, hogy túl sok a pletyka. A csapat, az csapat, Max a csapat része, Helmut a csapat része. Én vezetem ezt a csapatot, és mindenkinek kulcsszerepe van.”- árulta el Christian Horner. A pletykák szerint Horner jövője is lóg a levegőben. Állítólag a thaiföldi tulajdonos is kihátrált Horner mögül.