Carlos Sainz-t műteni kellett Szaúd-Arábiában. A spanyol pilóta vakbélgyulladást kapott. Egyes hírek szerint a múlt hétvégén még a Mercedesszel is tárgyaló asztalhoz ült.

Sainz, aki nem tudott rajthoz állni a Szaúd-Arábia Nagydíjon, megjelent a paddockban a szombati verseny előtt, hogy szurkoljon csapattársának, Charles Leclercnek és az őt váltó Oliver Bearmannek. Nyilvánvalóan megragadták az alkalmat, hogy elmenjenek a Mercedeshez. Többen látták őket kijönni a Mercedes motorhome-jából. Valószínűleg hosszas megbeszéléseket folytattak Toto Wolff-al. A hírek szerint a 2025-ös szerződtetés is szóba került.

„Sainz Jr szerződése a szezon végén lejár a Ferrarival, ezért menedzsere, Carlos Onorio és a pilóta édesapja, Carlos Sainz Snr hosszan beszélt Toto Wolfffal. A tárgyalások elkezdődtek” – állította az olasz lap.

Carlos Sainz korábban ezt mondta: „Először egy olyan projektet keresek, amely lehetővé teszi számomra, hogy nyerjek, és minél hamarabb bajnok lehessek. Az is biztos, hogy ha a stabilitást nézzük. Azt, hogy mennyire fontos a stabilitás csapaton belül egy projektben közép- és hosszú távon. Fontos, hogy a csapat megértse a pilótát, a pilóta pedig a csapatot. Tehát ezt a két dolgot tartom szemelőtt. Nem kapkodom el a döntést.”