Egyre több pletyka kering a Mercedes és Fernando Alonso körül. A spanyol pilóta is azon pilóták között van, akik jövőre a német csapattal állhatna rajthoz. Alonso egy rejtélyes poszttal öntött olajat a pletyka tüzére.

Alonso közzétett egy képet ugyanabból a monacói kávézóból, ahol menedzsere, Flavio Briatore és a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff találkoztak. A 2024-es Forma-1-es szezon előtti sokkoló bejelentés, miszerint Lewis Hamilton a következő szezonban a Ferrarihoz szerződik, azt az érzést keltette, hogy innentől bármi megtörténhet a pilóták piacán. Bár egy bizonyosság az, hogy a Mercedesnek nagy űrt kell pótolnia a következő szezonra.

Természetesen számos pilótát kapcsolatba hoztak a Mercedesszel. Carlos Sainz, Alex Albon, Esteban Ocon és az Aston Martin jelenlegi pilótája, Alonso neve is felmerült. Alonso menedzsere, Briatore közzétett egy képet magáról és Toto Wolffról, amint ugyanabban a kávézóban reggeliznek, ahová Alonso is ellátogatott. A spanyol pilóta ugyanazt a poharat tette le az asztalra, amely Wolff és Briatore találkozásáról készült képen látható. Talán csak a véletlen egybeesés.

Alonso nagyon életképes választási lehetőség a Mercedes számára. A spanyol pilóta a napokban azt mondta, hogy önmagával kell szembenéznie. Gondolkodnia kell azon, hogy mit szeretne a jövőben.