David Coulthard azon töpreng, hogy Fernando Alonso miért kételkedik az Aston Martin-ban. A spanyol vajon mit tervez? Visszavonul vagy marad a brit csapatnál? Esetleg csapatot vált?

Alonso az egyetlen F1-es bajnok a jelenlegi rajtrácson, akinek még nincs szerződése a következő évre. Többen úgy gondolják, hogy más csapatok is érdeklődhetnek a spanyol iránt. Beleértve a Mercedest is. A brackley-i alakulat új versenyzőt keres, mivel Lewis Hamitlon az év végén távozik a csapatból.

Mielőtt azonban a Mercedes vagy az Aston Martin csapata, vagy bárki más elkezdhet beszélni a spanyollal, Alonso szerint el kell döntenie, hogy egyáltalán az F1-ben akarja-e folytatni. „Először is el kell eldöntenem, mit akarok tenni a jövőben” – mondta Alonso Jeddában. „El akarom-e kötelezni az életemet, még néhány évre ennek a sportnak, amit szeretek. Ez egy döntés, amit magamnak kell meghoznom.”- árulta el a kétszeres bajnok.

A korábbi F1-es pilóta, Coulthard szerint Alonso azonban nem mutatja jelét annak, hogy lassulna vagy elveszítette volna a motivációját. Lehet, hogy a 42 éves spanyol pilóta csak blöfföl a világgal? Coulthard kijelentette, hogy Alonso „továbbra is hihetetlenül erősnek tűnik”, így nyilatkozott a Formula For Success podcastban:

„Fernando soha nem volt olyan pilóta, aki kételyeket sugározna. Tudod, elég hozzáértő a helyzetek manipulálásában. A hétvégén azt mondta, hogy gondolkodnia kell. Akarja-e folytatni. Azon tűnődöm, hogy ez dupla blöff-e, mert a versenyen mindig erősen teljesít.”- jelentette ki David Coulthard, aki Eddie Jordan-nak is feltett egy kérdést. „Vajon Fernando megpróbál távozni az Aston-tól, hogy egy nagyobb lehetőséget kaphasson? Lehet, hogy a Mercedes lenne ez a lehetőség?” Jordan szerint Alonso marad az Aston Martin-nál.

„Nagy színész. Szerintem marad az Aston-nál. Ő egy világbajnok. Kritikus vagyok a furcsa menedzseri képességeivel vagy az őt irányító emberekkel kapcsolatban, mert véleményem szerint legalább négy-öt világbajnokságot kellett volna nyernie. Egyébként vett egy csónakot is. Ez nekem azt jelenti, hogy lassan visszavonul. Te (Coulthard) is vettél annak idején egyet és visszavonultál. Én is így tettem. Tehát az embereknek van egy szokásuk. Meglátjuk mi történik.”- árulta el Eddie Jordan.