A brit pilóta, Oliver Bearman lenyűgözte Guenther Steinert, amikor Carlos Sainz helyettesítette a Szaúd-Arábia Nagydíjon. A Haas korábbi csapatfőnöke, Guenther Steiner elárulta, hogy ő előléptetné a Ferrari juniorját.

A brit megszerezte a pole pozíciót az F2-es versenyen Szaúd-Arábiában, mielőtt szóltak neki, hogy be kellene ugrani Sainz helyére is. Annak ellenére, hogy az első két edzést kihagyta, Bearman csak kevéssel maradt le a top 10-ről. A 11. helyet szerezte meg az időmérőn. A futamon hetedik lett. Steiner az előző szezonban esélyt adott Bearman-nek. A brit pilóta szabadedzéseken ülhetett be a Haas-ba. Sainter a következőket mondta:

„A Szaúd-Arábia Nagydíjon látott teljesítménye alapján és az, amit a Hasn-nál láttam tőle, van helye az F1-ben és ülést kellene kapnia. Nyilván a körülményektől és a szabad helyektől függ, de tény, hogy ideális jelölt. Nem 100 százalék, hogy meg is kapja az esélyt. De az, ahogyan a kvalifikáción és a dzsiddai versenyen teljesített, egy óra gyakorlás után azt sugallja, hogy a kockázat elenyésző. Jó helyzetbe hozhatja magát. Nem mehet oda, ahová akar, de úgy gondolom, hogy többről van szó, mint egy lehetőségről. Szerződése van a Ferrarival, nem tudom, meddig. Ha érdekelne, elmennél és beszélnél a Ferrarival, és megnéznéd, mit akarnak csinálni. Persze látni kell, mi történik a csapatodban a versenyzőkkel. Megtartod őket, vagy elégedett vagy azzal, ami van? Úgy gondolom, hogy a múlt hétvégi teljesítménye után sok csapat proaktívan fog ránézni. Ha látom a benne rejlő lehetőségeket, mások is látni fogják, szóval szerintem jó esély van rá, hogy jövőre helyet kapjon.”- árulta el Guenther Steiner.