A Forma-1 vezető testülete közleményt adott ki, miután újabb vádak merültek fel Christian Horner körül kialakult helyzettel kapcsolatban.

Az FIA közleményt adott ki, miután újabb követelések merültek fel a Red Bull csapatfőnökével, Christian Hornerrel kapcsolatos vizsgálat körül. A BBC Sport azt állította, hogy a Horner elleni vádak középpontjában álló nő panaszt nyújtott be az FIA etikai bizottságához. A Horner állítólagos nem megfelelő viselkedésével kapcsolatos kezdeti panaszt a Red Bull GmbH vizsgálta ki. A Red Bull csapatfőnöke és vezérigazgatója elleni panaszt egy „tisztességes, szigorú és pártatlan” vizsgálat után elutasították.

Röviddel a döntés meghozatala után a WhatsApp üzenetei, amelyek a Horner és a nő közötti kommunikációt mutatták be, befolyásos F1-es szakemberhez is eljutott. köztük Stefano Domenicali vezérigazgatóhoz és Mohammed Ben Sulayem FIA-elnökhöz, valamint a médiához is. Ezen üzenetek valódiságát az FIA és az F1 is folyamatosan vizsgálja. Horner mindig is tagadta a vádakat, és ragaszkodott ahhoz, hogy teljes mértékben a pályán való dolgokra koncentrál. Az FIA most közleményt adott ki. A panasztévő kétszer is bejelentést tett az FIA-nál. Erre most a testület is reagált:

„A megkereséseket és a panaszokat az FIA-nál Compliance Officer és adott esetben az Etikai Bizottság fogadja és kezeli. Mindkét szerv önállóan működik, szigorú titoktartást garantálva az egész folyamat során. Ennek következtében és általában véve nem tudjuk megerősíteni egyetlen konkrét panasz beérkezését sem. Így nyilvánosság elé semmi sem kerülhet.”- áll a közleményben