A barcelonai versenypályán jelentős beruházás kezdődik annak érdekében, hogy az F1-es napárban maradhasson. Jelenlegi szerződésük 2026-ig szól.

Az F1 vezetése korábban bejelentette, hogy 2026-ban Madridba is ellátogat a mezőny. Így sokan megkérdőjelezték a barcelonai pálya jövőjét. A katalán pályán ezért jelentős beruházás kezdődik.

A barcelonai pálya szerződése 2026-ban jár le, ami most azt jelenti, hogy két spanyol futamot is láthatunk ebben az évben. 2027-től csak egy Spanyol Nagydíj szerepel majd a naptárban. A madridi futam bejelentése után Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a barcelonai pályával folyamatosan tárgyalnak. Nem zárható ki az sem, hogy két spanyol helyszín is otthont ad majd az F1-nek. Viszont nem zárta ki azt sem, hogy a barcelonai pálya szerződése lejárta után elveszítheti helyét a naptárban.

Ennek eredményeként felerősödött a pálya vendéglátó-ipari létesítményeinek korszerűsítése, amely akár 8000 fő befogadására is alkalmas a Grand Prix hétvégéjén. Több épület is megújul. Többek között a bokszutca épületek, a VIP lelátók is. A teljes beruházás 50 millió euróba (19 700 000 000 Forint) kerül majd.