A Red Bull versenyzőjeként több olyan pilóta akadt, aki nem tudta azt a szintet hozni, amit elvártak tőle. Sergio Pérez pedig most már érti, hogy miért váltották le őket.

Daniil Kvyatot és Pierre Gaslyt is a szezon közepén fokozták le azért, mert nem úgy telkesítettek, ahogy elvárták tőlük. Pérez volt az első olyan pilóta, aki nem Red Bull-os pilótaként csatlakozott a csapathoz Mark Webber 2007-es szerződtetése óta. Pérez a negyedik évét tölti a csapatnál és idén lejár a szerződése. Az ő helye jelenleg a legkeresettebb az F1-ben. Pérez egy tapasztalt pilóta, hiszem több csapatnál versenyzett már. Megfordult a Mclaren-nél, Force Inida-nál, Sauber-nél. Úgy gondolja, hogy a Red Bull más megközelítést alkalmaz a pilótáival szemben. A mexikói pilóta a következőket mondta:

„A Forma-1-ben mindig van nyomás, emlékeznünk kell arra, hogy a sportág csúcsán vagyunk. Tehát mindig van nyomás, mindig minden körülmények között. Minden versenyen teljesíteni kell, ez normális. A Red Bull-nál más a helyzet. Úgy értem, hogy megvan az oka annak, hogy több pilóta nem tudott itt maradni. A nyomás mértéke, önmagára való összpontosítás más minden csapatnál. A Red Bull-nál más, mint a többi csapatnál. Azt hiszem, kiváltságos vagyok, mert egy kicsit idősebb vagyok, és közösségi média nélkül nőttem fel. Nagyon mérgező tud lenni, ezért nem vagyok nagy rajongója ennek, ezért mindig igyekszem távol maradni tőle.”- magyarázta Sergio Perez a Beyond The Grid podcastban.