Charles Leclerc és Carlos Sainz szoros harcot vívott a pozícióért a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Charles Leclerc biztos abban, hogy ő és Carlos Sainz nem vállalnak „felesleges kockázatot.

A szakhiri szezonnyitó során Sainz a 11. kör első kanyarjában előzésbe kezdett. Csapattársát előzte meg és harmadik helyen zárta a Bahrein Nagydíjat. Sainz a szezon végén távozik a Ferraritól, helyére Lewis Hamilton érkezik majd. Sainz-nak nincs még szerződése 2025-re. Több jel utal arra, hogy Sainz már magért versenyez. Leclerc bízik abban, hogy továbbra is együtt tudnak majd működni.

„Mindig a határon próbálunk küzdeni, de nyilvánvalóan szem előtt tartva, hogy a Ferrari az első, és nem vállalhatunk felesleges kockázatot. Az én oldalamról nem igazán voltam abban a helyzetben, hogy megfelelően küzdhessek, mivel elég sok problémát kellett megoldanunk. Nem emlékszem arra, hogy probléma lett volna köztünk. Ha így lenne, akkor megbeszéltük volna és továbblépünk. Nagyon jó kapcsolatunk van az autón kívül is. Nagyon nyitottak és nagyon őszinték vagyunk egymáshoz. Gyakran beszélünk. Minden a megfelelő egyensúly megtalálásán múlik, de azt hiszem, sikerült.”- árulta el Charles Leclerc.