A háromszoros világbajnok, Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen kijelentette, hogy hatalmi harc folyik a Red Bull-nál és a Horner-ügy csak egy eleme ennek az egésznek. Béke még közel sem lesz.

Februárban robban ki a hír, miszerint a Red Bull egy női alkalmazottja panaszt tett Christian Horner-re. Később kiderült, hogy a hölgy Horner asszisztense volt. A Red Bull vizsgálata elutasította a panaszokat, Horner maradt a helyén, ám az ügy messze nem zárult le. Jos Bahreinben látványosan veszekedett Hornerrel, valamint a sajtóban is a távozását szorgalmazta. A legfrissebb hír szerint az FIA-nál is panaszt tett Horner volt asszisztense.

A Mercedes és a Ferrari is dörzsöli a tenyerét, aktívan keveri a málnaszőrt, szívesen átcsábítanák Verstappent, akár Markóval együtt, de a sztártervező Adrian Newey-t is. Kívülről is nyilvánvaló, hogy öldöklő hatalmi harc folyik a különböző érintettek között, amit most Jos Verstappen nyíltan is kimondott.

„A külvilág számára tényleg nehéz követni a dolgokat. Szerintem elengedhetetlen, hogy béke legyen a csapatnál, de a körülmények fényében ez még eltart majd egy ideig. Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége, a botrány nem tesz jót, az biztos. Egyértelműen van bizonyos hatalmi harc. Majd meglátjuk, mi lesz, most nem igazán mondhatok többet. De bízom benne, hogy hamarosan újra béke lesz, és a csapat a versenyzésre koncentrálhat, hiszen az lenne a lényeg. A mostani helyzet nem jó.”- árulta el Jos Verstappen.