Daniel Ricciardo jövője újra témává vált. Az ausztrál pilóta viszont kijelentette, hogy nem gondol még a Red Bullhoz való 2025-ös visszatérés lehetőségére. Jelenlegi szezonra koncentrál.

Daniel Ricciardo és Yuki Tsunoda is arra törekszik, hogy átvegye Sergio Perez helyét a Red Bull-nál. Egyelőre azonban jól alakul a helyzet Pérez szempontjából, hiszen két második hellyel nyitotta az évet, miközben az RB pilótái egyelőre még pont nélkül állnak. Bahreinben ráadásul máris komoly feszültség támadt kettejük között egy csapatutasítás miatt, amiből talán az látszik, hogy mindketten tudják, mekkora téttel bír ez az év. Erről Ricciardo-t is megkérdezték. A nyolcszoros győztes kifejtette, hogy ő jelenleg csakis a vezetésre koncentrál, és nem gondol arra, mi lehet majd jövőre.

„Tudom régóta vagyok itt. Úgy érzem miden évben van nyomás. Olyasvalaki vagyok, aki egyszer már bejutott egy topcsapathoz, de utána nyilván el is veszítettem egy szerződést, ami miatt a partvonalra kerültem. Ebből a szempontból tehát már mindent átéltem. Alapvetően viszont le kell egyszerűsítened ezeket a dolgokat. A célom és a feladatom az, hogy versenyezzek és a lehető leggyorsabban vezessem az autót. Persze ettől még túl lehet bonyolítani, és gondolkozhatunk azon, mi történik, ha ez a csapat figyel engem és esélyem van a szerződésre. Csak annyi a dolgunk, hogy a jobb oldali pedált egy kicsikét jobban nyomjuk, mint a bal oldalit. Igazából vissza kell vezetned a dolgokat a legegyszerűbb elemekig, hiszen alapvetően ezért vagyunk itt.”- árulta el Daniel Ricciardo.