A RacingNews365 úgy tudja, hogy Ferrari több lépcsőben frissíti az autóját, amelyek célja, hogy csökkentse a lemaradást a Red Bull-al szemben.

A nyitó két bahreini és szaúd-arábiai nagydíj után az összes csapat megkezdte – de csak néhányan fejezték be – az autóik megértésének folyamatát. A Ferrari a Red Bull mögött a második leggyorsabb lett, Mintegy négytizedmásodperces hátrányt szednek össze körönként. A Ferrari nem fejlesztette a tavalyi autót. Az idei szezonra teljesen átépített versenygéppel gurult pályára.

Az idei autó gyengesége a gumik megtelelő hőmérsékleten tartása lehet. Bár az autó kiváló egyensúlya Bahreinben és Szaúd-Arábiában is megmutatkozott, de a második futamon két kört kellett megtenniük ahhoz, hogy a gumik megfelelő hőmérsékletűek legyenek. Ez azt jelzi, hogy az autó teljes leszorítóereje, különösen ebben a konfigurációban, nem volt elegendő ahhoz, hogy a gumik megfelelően működjenek. Így a Ferrari mérnökök a hátsó szárnyon változtattak. Úgy tűnik, hogy a leszorítóerőn még lehet min dolgozni. A Ferrari abban reménykedik, hogy ez megoldja a problémát. A fejlesztések a japán és az imolai Emilia Romagna Nagydíj között kerül majd bevetésre.

Az új légbeömlők a Ferrari hazai pályáján debütálnak, amelyek keresztmetszete kisebb lesz, és a Red Bull útvonalát követi. A fejlesztések célja a leszorítóerő növelése és a jelenlegi kiváló aerodinamikai egyensúly fenntartása. A Ferrari először a padlólemezre koncentrál, majd az autón oldalsó elemeire visz frissítést.