Lewis Hamilton február 1-jén jelentette be, hogy elhagyja a Mercedest és a Ferrarihoz költözik. Több név is felmerült a pótlására. Guenther Steiner korábbi csapatában versenyző pilótát is szívesen látna a német csapatnál.

Megdöbbentő név merült fel Lewis Hamilton pótlására. A hétszeres F1-bajnok megdöbbentette a sportágat február elején, amikor bejelentették, hogy az idei szezon végén elhagyja a Mercedest. Természetesen a „pilótakeringőről szóló” spekulációk, amelyek általában az augusztusi nyári szünet körül kezdődnek, a szokásosnál jóval korábban elkezdődtek

Fernando Alonso , Carlos Sainz, Alex Albon és a Mercedes fiatalja, Andrea Kimi Antonelli neve merült fel eddig. Ők ülhetnének Lewis Hamilton helyére. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff eddig egyértelművé tette, hogy nem fogják elsietni a döntést. A napokban a következőket mondta: „Meg akarom várni, hogyan alakul a szezon, hogyan alakul a pilótapiac, majd döntést hozok a szezon későbbi szakaszában.”

Az F1-rajongók véleménye megoszlik abban, hogy Verstappen töltse be ezt a helyet. Vannak, akik örülnének,. mások kevésbé. A Haas korábbi csapatfőnöke, Guenther Steiner azonban egy érdekes nevet javasolt Wolffnak, amelyet fontolóra kell vennie. „”Ha én lennék a csapatfőnök a Mercedesnél, nem mondanék nemet Nico Hulkenbergnek.”- mondta Steiner, amikor német RTL/ntv-nek adott interjút.

Steiner úgy érezte, Hulkenberg teljesítménye a Szaúd-Arábia Nagydíjon „nagyon menő” volt. A 36 éves német pontot szerzett. Úgy tűnhet, hogy Hulkenberg nem mindennapi választás. Egy évig vele együtt dolgozott a Haasnál az előző szezonban, Steiner meg van győződve arról, hogy sok van még a német pilótában.

Hülkenberg 205 nagydíjon vett részt. Egy dobogót sem szerzett. Steiner erre a következőket mondta: „Gyakran alábecsülték, és általában rossz helyen volt, rossz helyen. idő. Talán most jókor van jó helyen.”-jelentette ki.