Fernando Alonso neve a Mercedes listáján is rajta ĺehet. A spanyol pilóta azonban először az Aston Martin-al tárgyal majd a folytatásról.

Fernando Alonso szerződése az év végén lejár. A spanyol pilóta jelenlegi csapatával tárgyal a folytatásról. Nem a Mercedesre összpontosít. A kétszeres bajnok korábban azt mondta, hogy még szeretne az F1-ben maradni. Most az sem kizárt, hogy visszavonul.

Karriere során másodszor fordítana hátat az F1-nek. Alonso kijelentette, hogy döntésével nem vár sokáig. Nem tol ki az Aston Martin-nal. A kétszeres bajnok a következőket mondta:

„Nem akarok sokáig várni, talán nyárig, mert úgy gondolom, hogy az nem lenne fair velem és a csapattal szemben, mivel más lehetőségekben kellene gondolkodni, és ehhez hasonló dolgokat is figyelembe kell venni. Nem akarom elsietni sem, és úgy dönteni, hogy a fejem még az idei éven jár. Ahogy mondtam, a fejem most annyira azokra a dolgokra koncentrál, amiket az első néhány verseny tanulságai után szeretnék kipróbálni az autón. Az első iroda, ahová elmegyek, az Aston Martin irodája lesz, és ez lesz az elsődleges, a hozzájuk való hűségem. Hálás vagyok a lehetőségért, amit két évvel ezelőtt kaptam tőlük.”- árulta el Fernando Alonso, akinek szavait a Racingnews365 idézte.