Max Verstappen jövőjétől hangos a paddock már hetek óta. Vajon a csapaton belüli hatalmi harc miatt távozhat a Red Bull-tól? Egyesek már a Mercedesben látták a hollandot. Sergio Pérez erre a hírre reagált.

Sergio Perez ragaszkodott ahhoz, hogy Max Verstappen távozása „csapás” lenne a Red Bull számára. A holland jövője megkérdőjeleződött, mivel a csapaton belül hatalmi harc folyik, amit a csapatfőnök, Christian Horner elleni vádak váltottak ki. Helmut Marko biztos marad a Red Bull-nál. Verstappen, aki jövőjét Hemut Marko-hoz igazította, összehozták már a Mercedesszel is. Annak ellenére is, hogy hosszú szerződése van a bikákkal, ami 2028 végéig szól. Létezik egy záradék, amely lehetővé teszi Verstappen távozását Marko távozása esetén. Perez azt mondta a médiának, köztük az F1Hírek-nek:

„”Nincs ez a kitétel, nem tudok róla. „Amennyire én tudom, Maxnek szerződése van a csapattal, és teljes mértékben elkötelezett a csapat mellett. A többit nem én kommentálom. Semmi közöm hozzá. A döntéseimre koncentrálok, és arra, hogy mit kell tennem. Azt gondolom, hogy más pilótákról beszélni kár, amikor nem ismerünk semmit a háttérből. Semmi értelmét nem látom ennek.”- állította Sergio Pérez. Arra, hogy miként változna a dinamika, ha Verstappen elhagyná a Red Bullt, Perez így válaszolt:

„A csapat nagyon erős helyzetben van. Az elért eredmények és a csapatban uralkodó harmónia miatt sok évre volt szükség ahhoz, hogy ezt elérjük. Jelenleg a csapatban mindenki együtt tud a másikkal dolgozni. Az egész mérnöki csoport igazán egységes, és ez látható a pályán, és milyen hatékonyak voltunk. Szóval nem látok okot a változtatásra. Nyilvánvalóan csapás lenne a csapat számára, ha Max távozna.”- zárta a mexikói pilóta.