Daniel Ricciardo a Szaúd-Arábia Nagydíjon sem remekelt. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint az ausztrálnak ki kell találnia valamit. Erre a kritikára reagált Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo, az RB pilótája visszautasította azokat az aggodalmakat, amelyek szerint a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megjegyzései elvonhatják a figyelmét és nyomást helyezhet rá. Az ausztrál pilóta az idei szezonban küszködött. Két futam alatt nem szerett pontot és Szaúd-Arábiában is megforgatta autóját. A dzsiddai versenyt követően Marko azt írta a Speedweeknek , hogy Tsunoda-nak és Ricciardo-nak is fel kell mutatnia valamit. Nagy a tét. „Yuki kvalifikációja nagyon jó volt, és Ricciardo-nak hamarosan ki kell találnia valamit” – tette hozzá az osztrák.

Arra a kérdésre, hogy ez nyomást helyez-e rá, Ricciardo így válaszolt: „Nem bosszantó. Munkánk legfontosabb része a versenyzés. Másik részében a médiával beszélgetünk. Ha a dolgok jól mennek, mindenki pozitívan nyilatkozik. Ha rosszul mennek a dolgok, akkor negatívan.
Tudom, hogy azért jöttem vissza, mert hiszem, hogy meg tudom csinálni, és azt hiszem, ide tartozom. Amikor az emberek azt kérdezik, hogy van-e értelme bizonyítanod, a válaszom az lenne, hogy én magamért vagyok itt. Természetesen szeretnék a Q3-ba kvalifikálni, és jó eredményt elérni, de szoros a középmezőny. Bahreinben a kvalifikációban tudtam, hogy nem sikerült összeraknom a kört, amit kellett volna, de vállaltam is érte a felelősséget. A szaúdi időmérőn egy tized volt a 9. és a 16. hely között. Így hősnek tűnhetsz, vagy sem. Számít minden tized és magamba kell néznem.”- árulta el Daniel Ricciardo.