Carlos Sainz nem tudott rajthoz állni Szaúd-Arábiában. Műteni kellett, vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála. Helyére Oliver Bearman tartalékos pilóta ugrott be. Kérdés volt, hogy Ausztráliában autóba ülhet-e.

Carlos Sainz a hétvégi Ausztrál Nagydíjon térhet vissza csapatához. A spanyol rosszul érezte magát, de így is részt vett az első két edzésen Dzsiddában. Sainznál vakbélgyulladást diagnosztizáltak az időmérő napja előtt. Helyére Oliver Bearman ülhetett, aki nagyon jól teljesített. Sainzt közben megműtötték.

Bár Bearman ezen a hétvégén ismét tartalékos feladatokat lát el Ausztráliában, Sainz már biztos, hogy visszatér. „Carlos Sainz visszatér és rajthoz állhat Ausztráliában azok után, hogy Szaúd-Arábiában műtéten esett át. Ő és Charles az élen fognak harcolni, ahogy ezt tették Bahreinben is.”- áll a Ferrari közleményében.

A Ferrari közben a Red Bull-t is figyelmeztette. Az energiaitalos csapat uralta a 2024-es Forma-1-es szezon nyitó két fordulóját, de a Ferrari szorosabb küzdelemre készül Ausztráliában ezen a hétvégén. A Ferrari ígéretet tett arra, hogy „agresszív” megközelítést alkalmaz a hétvégi Ausztrál Nagydíjon, hogy megkísérelje legyőzni a Red Bullt. A Red Bull uralta a 2024-es kampány első két fordulóját, Max Verstappen és Sergio Perez haladta át a határt az első, illetve a második helyen Bahreinben, illetve Szaúd-Arábiában. A harmadik helyen Carlos Sainz végzett, Szaúd-Arábiában pedig Leclerc. Nem tudták megszorongatni a Red Bull-t.

A Ferrari két évvel ezelőtt győzött az Ausztrál Nagydíjon, amikor Charles Leclerc 20 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot. A Ferrari a 2022-es siker megismétlésére készül. Frederic Vasseur kijelentette, hogy csapata „agresszív” stratégiát alkalmaz Melbourne-ben. A csapatfőnök így nyilatkozott:

„Az Albert Park pálya a pilóták kedvence, és a Ferrari itt mindig nagy támogatást élvezett. Arra számítunk, hogy az élmezőnyben leszünk, amit Jeddában is láthattunk. Agresszív megközelítést kívánunk alkalmazni, hogy nyomást gyakoroljunk az első két futamot megnyerő csapatra.”- jelentette ki Frederic Vasseur.