Logan Sargeant nem ül már autóba Ausztáliában. Albon összetörte az autóját és a thai-brit veszi át a helyét, mivel autóját nem tudják megjavítani.

Logan Sargeant-nek át kell adnia a helyét Albon-nak. Az amerikai pilóta a Williams döntéset pályafutása legnehezebb pillanatának minősítette.

A Williams csapatfőnöke, James Vowles úgy döntött, hogy visszavonja az amerikait a pénteki melbourne-i edzés után Alex Albon javára, miután az utóbbi az első szabadedzésen összetörte autóját és javíthatatlanul megsérült a versenygépe.

Nem volt harmadik alváz a William-nek. Ezt a helyzetet Vowles „elfogadhatatlannak” minősítette. Úgy döntött, hogy a talpon maradt FW46-ost Albon vezetheti Ausztráliában. Albon 2023-ban a Williams 28 pontjából 27 pontot szerzett.

Vowles úgy fogalmazott, hogy a döntést nehezen hozták, és dicsérte Sargeant, amiét elfogadta a döntést. Maga Albon is dicsérte Sargeant hozzáállását.

„Ez a legnehezebb pillanat, amire pályafutásom során emlékszem, és egyáltalán nem könnyű” – magyarázta Sargeant. „Mindazonáltal teljes mértékben itt vagyok a csapat mellett, és továbbra is minden tőlem telhető módon hozzájárulok ezen a hétvégén ahhoz, hogy maximalizáljuk a hétvégét.”- mondta az amerikai pilóta.
Albon maga is méltatta azt a professzionalizmust, amelyet Sargeant tanúsított a Williams döngése után.

„Őszintének szólva egyetlen pilóta sem akarná feladni az ülését. Soha nem szeretném, ha ilyesmi megtörténjen” – magyarázta Albon. „Logan mindig is tökéletes profi és csapatjátékos volt az első naptól fogva, és ezt nem lesz könnyű elviselnie. Ebben a pillanatban azonban nem tudok tovább foglalkozni a helyzettel, és az egyetlen dolgom most az, hogy a lehető legjobbat kihozzam ebből a hétvégéből és az egész csapattal azon dolgozzunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük.”- mondta Alex Albon